Projectkoor en -orkest

Muziek maken verbindt...

Het idee voor Kerst voor Elkaar begon met de wens van Drummado en Noëlle om muziek te blijven maken tijdens de coronacrisis. 
Een projectkoor en een studentenorkest. Dat moet toch iets moois teweeg kunnen brengen? Stichting Kinderkoor Oase omarmde hun idee en samen werken we het uit.

Het koor bestaat uit zo’n 12 amateurzangers uit Veenendaal en omgeving. Zij studeren thuis hun partijen in en zullen op de opnamedag samen zingen voor de luisteraars die we via de uitzendingen kunnen verrassen met ons concert.

Het orkest bestaat uit 15 strijkers. Jonge professionals waarvan de meeste studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij doen niets liever dan na maanden ‘stilte’ eindelijk weer te kunnen spelen om hun publiek een mooie dag te bezorgen.

Zingen en musiceren tijdens de Coronacrisis

In de dagen voor kerst zal een projectkoor met amateurzangers uit Veenendaal samen met een orkest van studenten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een (klassiek) concert in kerstsfeer verzorgen in Veenendaal.

Mocht het tegen die tijd toegestaan zijn, dan zal er een klein publiek aanwezig zijn. Maar hoe het tegen die tijd ook is, we zullen het concert sowieso filmen en later uitzenden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat dit concert voor een veel grotere doelgroep van ouderen, zieken en eenzamen tijdens de kerstdagen beschikbaar is.

Veiligeheid gaat voorop: we houden ons strikt aan de maatregelen die door het RIVM voorgeschreven worden.

In ieder geval tot en met 19 november repeteren de zangers van het koor thuis. Daarna zullen de repetities van het koor hopelijk kunnen  plaatsvinden in de Kubus in Veenendaal als de richtlijnen van het RIVM het toestaan. Indien het niet mogelijk is de repetities live te houden, dan zullen we zorgen voor goede alternatieven via Zoom en via ingezongen partijen. 

Het orkest zal bestaan uit 15 strijkers. Zij repeteren in het House of Music te Den Haag. Koor en orkest samen vormen zo een groep van 27 personen. Zo blijven we onder het maximum van 30 personen. Mochten de richtlijnen verder aangescherpt gaan worden, dan passen we de omstandigheden tijdens de opnames en de groepsgroottes daarop aan. 

Het concertprogramma

We houden het programma nog even geheim…
maar lichten wel alvast een tipje van de sluier op.

Het orkest zal drie klassieke werken ten gehore brengen,
van Grieg, Mendelssohn en Dvorak.

Koor en orkest laten van zich horen in werken van Vivaldi en Mozart,
waarin ook Noëlle Drost als soliste een aandeel zal leveren.

En natuurlijk zullen de traditionele Kerstliederen, in bewerkingen van
Drummado Wijnhamer, niet ontbreken!